Audiotour

In de audioutour zitten veertig verhalen die opgesteld en ingesproken zijn door diverse vrijwilligers. Die verhalen passen bij de gehele collectie die in het museum te zien is in het hoofdgebouw, de schuur, de karloods en in het Ludgerkerkje. Ook de kruidentuin en de plek voor de oude landbouwgewassen komen in de audiotour voor. Elk verhaal is gekoppeld aan een bijpassende foto van het onderwerp uit het museum waarover het verhaal gaat. Daardoor is heel snel te zien op welke plek en bij welk object een verhaal te beluisteren valt. Extra service is dat het verhaal ook nog valt na te lezen.

Het is een vrij uniek concept waar nog maar weinig musea in Nederland gebruik van maken. Voor het grootste deel kan het beheer van het geheel ook in eigen hand gehouden worden waardoor de jaarlijkse kosten voor het museum ook te behappen zijn. 

De audiotour kan gevolgd worden door bij binnenkomst een programmaatje te downloaden op de eigen smartphone, maar het museum heeft ook zelf een aantal smartphones aangeschaft.

Bezoekers van het museum kunnen gebruik maken van drie opties: zelfstandig rondlopen met behulp van een plattegrond, samen met een suppoost/gids die uitleg geeft of de audiotour volgen.

Dit project is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds.

LOGOprinsbernhardcultuurfonds.jpg