Blaasagenda 2023/2024

 

De blaasagenda (grote wandelingen) voor het seizoen 2023/2024.

In het algemeen vinden de midwinterhoornwandelingen 's middags plaats.

De blaasagenda van midwinterhoorngroep d'Olde Roop kan nog worden aangevuld of worden aangepast. Blaasdata en -tijden onder voorbehoud. Kijk voor activiteiten ook op onze Facebookpagina.

Zondag 3 december 2023

Eerste dag van het midwinterhoornblazen in de periode 1e Advent - Driekoningen.

Midwinterhoornwandeling nabij kasteel ‘De Kelder’ in Doetinchem (achter het Slingeland Ziekenhuis) i.s.m. Het Geldersch Landschap. Er wordt geblazen in de Kruisbergse bossen van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Zondag 10 december 2023

Midwinterhoornwandeling rondom kasteel Hackfort. Keuken van't Hackfort, Baakseweg 8 te Vorden. We blazen op de midwinterhoorn van 13.15 uur tot 14.45 uur.

Zondag 17 december 2023

Midwinterhoornwandeling rondom museum Smedekinck te Zelhem met d'Olde Roop.

Er kan tussen 12.00 en 13.30 uur worden gestart. Start en finish zijn bij het museum. Een routebeschrijving, tevens tegoedbon voor een consumptie plus wafel na terugkomst in De Schure, kost vijf euro. Parkeren is gratis. Er zijn drie routes van respectievelijk drie, vijf en acht kilometer, die de wandelaars ook deze keer weer door de mooie Heidenhoek en omgeving leiden. Tot circa 15.00 uur wordt door leden van d’Olde Roop op diverse plaatsen langs de route op de midwinterhoorn geblazen. Ook bij het museum staan midwinterhoornblazers.

In De Schure is het vanaf 13.00 tot circa 16.30 uur warm en gezellig. Er klinkt sfeervolle kerstmuziek. De wandelaars, maar ook wie alleen even sfeer wil proeven of door vrijwilligsters van de kruidentuin gebakken knieperkes of jam wil kopen,  kunnen er terecht  voor glühwein, chocolademelk, koffie, thee, gratis warme of koude ranja voor de kinderen, wafels, broodjes hamburger en erwtensoep. Ook worden er een aantal oude ambachten gedemonstreerd, zoals o.a. het midwinterhoorn maken. En niet te vergeten: DE KERSTMAN KOMT!

Dinsdag 26 december 2023

Op de tweede kerstdag midwinterhoornwandeling in het Wehlse Bos te Wehl. We blazen op de midwinterhoorn van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Zaterdag 6 januari 2024

"Afbloazen", midwinterhoorngroep d'Olde Roop blaast af bij museum Smedekinck in Zelhem vanaf 17.15 uur.

Overige activiteiten

Verder worden leden van d’Olde Roop onder andere uitgenodigd om te blazen bij braderieën, kerken, scholen en bejaardenhuizen.

Kijk voor activiteiten ook op onze Facebookpagina.